Novice

Miklavževanje 2020

Letos konec poletja, ko smo se začeli menit za letošnjega Miklavža, smo vsi v upanju, da bomo lahko tudi letos, kot vsako leto naredili igro za otroke in bomo v najhujšem scenariju morali omejiti število ljudi v dvorani in imeti maske… Bolj kot smo se bližali decembru, vedno več ukrepov je bilo, omejili so druženja in mislili smo, da se letos tega preprosto ne bo moglo izvesti. Ampak, ker imamo trmo v krvi, smo se odločili da nekaj bo, samo da otrokom to smotano leto vsaj malo polepšamo. In nam je uspelo, uredili smo staro igro in dodali Miklavžev govor, kjer je povabil otroke, da pridejo v center Rovt in po drive-in sistemu prevzamejo darila.

Vsako leto je lepo videti, ko otroci pridejo na oder in dobijo darila, tiste njihove nasmeške si zapomniš za vedno. To vedno poplača ves trud, ki ga vložiš, vse živce, ki jih čez priprave izgubiš, tista iskrena otroška sreča poplača vse. Letos je bila ta situacija za vse nova, nismo vedeli ali bo šlo čez, ali bo res vse tako gladko teklo, sliši se preprosto ampak ob vseh teh ukrepih je to bila ena mala živčna vojna, vsaj zame. In ko so se začeli prvi avti voziti mimo, tisti nasmejani obrazki, ki so gledali skozi okna, ko so zagledali Miklavža in angelčke, nepopisno. Ko dobiš tako pozitiven odziv od staršev in pa otrok, ki so konec koncev razlog, da smo se sploh trudili, je to res nekaj najlepšega kar si sploh lahko želiš. To je bilo letos zame najlepše Miklavževo darilo.

Seveda brez pomoči ostalih ne bi šlo, zato hvala vsem, ki ste pripomogli, da je vse gladko teklo, vam gre največja zahvala, ker sama tega s Primožem ne bi zmogla. Hvala tudi staršem, da ste pri tem sodelovali in nas podprli, da smo skupaj polepšali otrokom Miklavžev predvečer ter hvala Krajevni skupnosti Rovte, ki vsako leto projekt finančno podpre, s tem ko financira darila za otroke.

Posnetek igre iz 1993 si lahko še vedno ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=GP0QLkO0Bf8

Zapis: Jerca Cigale

Hvala celotni ekipi: Jerca Cigale, Primož Arhar, Simon Corn, Beti Reven, Nina Reven, Matej Nartnik, Matej Gnezda, Davor Loštrek, Urban Cigale, Žiga Mlinar, Ana Cigale


Miklavževa igra

Na povezavi - https://www.youtube.com/watch?v=GP0QLkO0Bf8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1oyutBbSKk_z2QJ43jU7q8PgNMmzattfZmZzGx823AJ1_w0QY8ncEsj10 - bo od 16:00 naprej dostopna Miklavževa igra, ki bo, kot smo obljubili, bolj nostalgična: iz leta 1993.

Po Miklavževem nagovoru, pa vabimo vse otroke iz KS Rovte od dopolnjenega 1. leta do vključno 5. razreda, da se skupaj s starši pripeljejo mimo Doma Krajanov, kjer jih bo pričakal Miklavž z angelčki in darili.

Prosimo, da upoštevate varnostna opozorila in ostajate strpni.


Vabilo

Spoštovani starši in otroci,

čeprav letošnje leto kaže kot da nam prihod sv. Miklavža ni usojen, smo se Miklavževi sodelavci odločili, da nam trenutna situacija ne bo preprečila razveseliti otrok. Zato letos na malce drugačen način, vabimo vse na prihod Miklavža, na njegov večer, 5. 12. po 17.00, da ga pozdravite pred Domom krajanov.

Zaradi trenutnih razmer bomo letos izvedli »drive-in« darila. Ob 16.00 bomo na povezavi, ki bo dostopna na tej spletni strani in pa Facebook strani ŠD Kovk Rovte, predvajali igro. Zaradi varnostnih ukrepov, bo le ta imela nostalgičen pridih. Po igri in Miklavževem nagovoru, pa vse vabimo, da se pripeljete mimo Doma krajanov (zaradi boljše pretočnosti prometa, prosimo, da upoštevate prometni režim na sliki), kjer bomo angelčki obdarili vse pridne otroke skozi okna vaših avtomobilov. Starše prosimo, da uporabljate zaščitne maske in ostanete v svojih avtomobilih.

Darila bodo za vse otroke KS Rovte od 1. leta starosti do 5. razreda.

Ostanite zdravi!

Lep pozdrav,

Miklavževi sodelavci

NUJNO OBVESTILO!

V občini Logatec se do 14. 12. 2020 zaradi dodatnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom podaljšuje zaprtje javnih športno/kulturnih objektov, kjer se izvajajo športne vadbe, dejavnosti ter javne prireditve in dogodki!

https://www.logatec.si/index.php/za-obcane/koronavirus-sars-cov-2/5795-sportni-objekti

NUJNO OBVESTILO!

❗️V občini Logatec se od 12.10. - 9.11. 2020 zaradi dodatnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom zapirajo javni športno/kulturni objekti, kjer se izvajajo športne vadbe, dejavnosti ter javne prireditve in dogodki❗️ - http://www.logatec.si/index.php/za-obcane/koronavirus-sars-cov-2/5762-nujno-obvestilo-ponovno-zapiranje-javnih-objektov-obcine-logatec-za-izvajanje-sportnih-in-kulturnih-dejavnosti


Čistilna akcija na Kovku

V soboto 10. oktobra smo izvedli vsakoletno jesensko čistilno akcijo na ŠRC Kovk in s tem Kovk pripravili za zimsko spanje.

ŠRC je seveda še vedno oprt za vse obiskovalce in aktivnosti.

Carousel imageCarousel image

Selimo se v Alpino

Z oktobrom se bomo preselili v naše prostore v Alpini/Stara šola. Vabljeni na obisk.

Carousel imageCarousel image