Novice

Prihod Sv. Miklavža 2021

Spoštovani starši in otroci,

Ker letošnja situacija ponovno ni najboljša, smo se Miklavževi sodelavci odločili, da tudi letos izvedemo »drive-in« darila. Zaradi trenutnih ukrepov in majhne kapacitete naše dvorane, si boste tudi letos lahko najprej ogledali igro na povezavi, ki bo objavljena na spletni strani Športnega društva Kovk Rovte (https://www.sdkovkrovte.eu/ ) ter na Facebook (https://www.facebook.com/sdrovte/ ) in Instagram (https://www.instagram.com/sd.rovte/ ) strani društva.


Torej, ponovno vse na malce drugačen način vabimo na prihod Miklavža, na njegov večer, v nedeljo 5. 12., da ga pozdravite pred Domom krajanov. Ob 17.00 se bo na povezavi, ki bo dostopna na zgornjih e-naslovih predvajala igra, ki smo jo letos pripravili za Vas. Po končani igri, bo sledil Miklavžev nagovor, po katerem pa vabimo vse predšolske in otroke do 5. razreda KS Rovte, da se skupaj s starši pripeljete mimo Doma Krajanov, kjer Vas bo čakal Miklavž z angelci in darilom. Prosimo, da se držite veljavnih preventivnih ukrepov in upamo, da se bomo lahko naslednje leto ponovno družili v dvorani, kot včasih.


Ostanite zdravi!


Lep pozdrav,

Miklavževi sodelavci

Osnovni tečaj nordijske hoje

Športna aktivnost je za naše kvalitetno življenje ključnega pomena, in ker imamo čudovito naravo na dosegu roke, mislimo, da moramo to maksimalno izkoristiti.

Radi bi vam predstavili, pokazali in približali zvrst rekreacije na prostem, ki je primerna za vse generacije, in to je NORDIJSKA HOJA. Na prvi pogled deluje preprosto in enostavno, ampak videz vara. Je eden izmed najbolj učinkovitih rekreativnih športov, pri katerem je aktiven visok odstotek mišic. Poleg krepitve mišic pa tudi zmanjšuje stres in pripomore k boljšemu splošnemu počutju.

Odločili smo se, da za vse zainteresirane organiziramo OSNOVNI TEČAJ NORDIJSKE HOJE, ki bo v SOBOTO, 13.11.2021 ob 9.00 na Kovku.

KAJ POTREBUJEŠ?

- športna oblačila in obutev

- pohodne palice, ki so nastavljive po višini

- dobro voljo

Za pijačo in športne prigrizke bo poskrbljeno, če pa ima kdo bidon za okoli pasu, pa je le ta priporočljiv.

PRIJAVA in dodatne INFORMACIJE: 041-932-429 (Bor Grdadolnik)

Migajmo skupaj in upamo, da se vidimo v čim večjem številu!


p.s.: V primeru slabega vremena bo tečaj prestavljenPoletje v Rovtah 2021

30.6. - 4.7.

Tudi letos Vas vabimo, da poletje pričnete z nami! Ker verjamemo v svetlo prihodnost, smo že začeli s pripravami na Poletje v Rovtah 2021. Da bo začetek poletja kar se da lep, bomo za Vas pripravili turnir v košarki in nogometu, poleg športa pa boste lahko prisluhnili potopisnem predavanju, dobri glasbi, stand-upu, si ogledali razstavo, sodelovali pri delavnicah ter se preizkusili v petju na karaokah.

Program:

Sreda (30.6. ob 20:30)- ŠRC Kovk (terasa pri Balinarski koči):

o Roadtrip po zahodni obali Severne Amerike (Potopisno predavanje)- Damjan Cigale, Klemen Stoševski

Četrtek (1.7.)- ŠRC Kovk (terasa pri Balinarski koči):

o Počitniško druženje s knjižnico Logatec: Pustolovščine v namizno igralnem svetu (9:00)

o Predstavitev rovtarskih ustvarjalcev (17:00)

o Večer akustične glasbe- Kovkustik:

Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape (20:00)

Petek (2.7.)- ŠRC Kovk:

o Ustvarjalne delavnice za otroke (17:00)

o Stand-up večer: Perica Jerković in Aleš Novak (21:00) - vstopnina 7

(v primeru dežja, se predstava seli v Dom krajanov)

o Karaoke (22:30)

Sobota (3.7.)- ŠPORTNA SOBOTA- ŠRC Kovk:

o Kolesarjenje (Rok Kunc)- 9:00

o Balinanje (Roman Mivšek)- 9:00

o Nogomet na planke 3na3 (prijave: 031 616 733-Andraž Jereb)- 13:00

o Košarka 3na3 (prijave: 031 452 553- Simon Slabe)- 14:00

o Ročni nogomet (Matic Kunc)- 14:00

o Streljanje z zračno puško (Tomaž Loštrek)- 16:00

o Pohod v »neznano« (Jože Arhar)- 19:00

o Žur s Krokodilčki in KTMR bandom (20:00)

Nedelja (4.7. ob 14:00)- ŠRC Kovk:

o IGRE BREZ MEJA v sodelovanju s Športni Utrinek (Prijave: 040 219 619- Jure Berzelak)

Mi se že veselimo in upamo, da se vidimo v čim večjem številu!


Fb dogodek - https://www.facebook.com/events/3948748675219115

S ponedeljkom 15.2.2021 se odprejo določeni javni športni objekti v občini Logatec (zaprti in športne površine v naravi)

Spoštovani!

Skladno z novim odlokom Vlade RS ter Ministrstva za izobraževanje, znanost, šolstvo in šport (MIZŠŠ), ki se bo lahko pričel izvajati v ponedeljek 15.2.2021, se ponovno odprejo določeni javni športni objekti in površine za šport v naravi v občini Logatec.

Način izvedbe trenažnih postopkov, tekmovanj in omejitve so določene v spodnji povezavi MIZŠŠ (https://www.gov.si/novice/2021-02-12-odlok-o-zacasnih-omejitvah-pri-izvajanju-sportnih-programov/)

Za urnik vadbe se morajo vsi vadeči s potrjenimi najemnimi pogodbami uskladiti s posameznim upravnikom ali hišnikom objekta.

Odprejo se naslednji objekti:

- večnamenska športna dvorana Logatec (vključno z malimi vadbenimi prostori)

- Prešernova dvorana v Narodnem domu Logatec

- šolska telovadnica v OŠ 8 talcev

- šolska telovadnica v OŠ Tabor

- šolska telovadnica in Dom Krajanov Rovte

- športne telovadnice v objektu Tržaška 148

- športne telovadnice c objektu Tržaška 105 (razen igralnica Vrtca Kurirček - enota Tičnica)

- objketi športnega parka Sekirica (skakalnice, nogometno igrišče)

- športna dvorana v GRC Zapolje (razen bazena)

- druge zunanje športne površine za šport in rekreacijo v naravi.

Ukrep velja do preklica oz. do ponovnega poslabšanja epidemiološke slike o čemer boste vsi zaiteresirani sproti obveščeni.

Štab Civilne zaščite

S spoštovanjem,

Občina Logatec - Javni Razpis

Podaljšanje zaprtja športnih in nekaterih kulturnih objektov do 14.2.2021

Spoštovani!

Zaradi še trajajoče potrebe v zvezi z zmanjšanjem možnosti okužb s COVID-19, se je štab Civilne zaščite odločil podaljšati ukrep zaprtja notranjih športnih objektov, ki so v lasti občine, in sicer do 14.2.2021 z možnostjo prekinitve v kolikor se bo epidemiološka slika izboljšala in bo tako tudi predlagala Vlada RS. Ukrep velja tudi za Narodni dom. Knjižnica Logatec dela skladno z ukrepi Vlade RS. V kolikor bo prišlo do ddatnih sprostitev vas bomo sproti obveščali. Izjeme pri uporabi športnih objektov so tiste, ki jih predvideva vladni odlok o omejitvi športne dejavnosti in so določene na portalu MIZŠ (https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-izobrazevanje-znanost-in-sport/)

Štab CZ bo vsak teden sproti odločal o podaljšanju oz. preklicu ukrepov o čemer boste vsi zainteresirani obveščeni, bodisi preko aplikacije za javne razpise, preko spletne strani Občine Logatec, spleta MojaObčina.si ter Facebook strani Civilne zaščite Logatec

Dodatne informacije ali vprašanja lahko vzpostavite preko Informacijskega centra Civilne zaščite Logatec na tel.: 01/7590-626.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi,


S spoštovanjem,

Občina Logatec - Javni Razpis

Miklavževanje 2020

Letos konec poletja, ko smo se začeli menit za letošnjega Miklavža, smo vsi v upanju, da bomo lahko tudi letos, kot vsako leto naredili igro za otroke in bomo v najhujšem scenariju morali omejiti število ljudi v dvorani in imeti maske… Bolj kot smo se bližali decembru, vedno več ukrepov je bilo, omejili so druženja in mislili smo, da se letos tega preprosto ne bo moglo izvesti. Ampak, ker imamo trmo v krvi, smo se odločili da nekaj bo, samo da otrokom to smotano leto vsaj malo polepšamo. In nam je uspelo, uredili smo staro igro in dodali Miklavžev govor, kjer je povabil otroke, da pridejo v center Rovt in po drive-in sistemu prevzamejo darila.

Vsako leto je lepo videti, ko otroci pridejo na oder in dobijo darila, tiste njihove nasmeške si zapomniš za vedno. To vedno poplača ves trud, ki ga vložiš, vse živce, ki jih čez priprave izgubiš, tista iskrena otroška sreča poplača vse. Letos je bila ta situacija za vse nova, nismo vedeli ali bo šlo čez, ali bo res vse tako gladko teklo, sliši se preprosto ampak ob vseh teh ukrepih je to bila ena mala živčna vojna, vsaj zame. In ko so se začeli prvi avti voziti mimo, tisti nasmejani obrazki, ki so gledali skozi okna, ko so zagledali Miklavža in angelčke, nepopisno. Ko dobiš tako pozitiven odziv od staršev in pa otrok, ki so konec koncev razlog, da smo se sploh trudili, je to res nekaj najlepšega kar si sploh lahko želiš. To je bilo letos zame najlepše Miklavževo darilo.

Seveda brez pomoči ostalih ne bi šlo, zato hvala vsem, ki ste pripomogli, da je vse gladko teklo, vam gre največja zahvala, ker sama tega s Primožem ne bi zmogla. Hvala tudi staršem, da ste pri tem sodelovali in nas podprli, da smo skupaj polepšali otrokom Miklavžev predvečer ter hvala Krajevni skupnosti Rovte, ki vsako leto projekt finančno podpre, s tem ko financira darila za otroke.

Posnetek igre iz 1993 si lahko še vedno ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=GP0QLkO0Bf8

Zapis: Jerca Cigale

Hvala celotni ekipi: Jerca Cigale, Primož Arhar, Simon Corn, Beti Reven, Nina Reven, Matej Nartnik, Matej Gnezda, Davor Loštrek, Urban Cigale, Žiga Mlinar, Ana Cigale


Miklavževa igra

Na povezavi - https://www.youtube.com/watch?v=GP0QLkO0Bf8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1oyutBbSKk_z2QJ43jU7q8PgNMmzattfZmZzGx823AJ1_w0QY8ncEsj10 - bo od 16:00 naprej dostopna Miklavževa igra, ki bo, kot smo obljubili, bolj nostalgična: iz leta 1993.

Po Miklavževem nagovoru, pa vabimo vse otroke iz KS Rovte od dopolnjenega 1. leta do vključno 5. razreda, da se skupaj s starši pripeljejo mimo Doma Krajanov, kjer jih bo pričakal Miklavž z angelčki in darili.

Prosimo, da upoštevate varnostna opozorila in ostajate strpni.


Vabilo

Spoštovani starši in otroci,

čeprav letošnje leto kaže kot da nam prihod sv. Miklavža ni usojen, smo se Miklavževi sodelavci odločili, da nam trenutna situacija ne bo preprečila razveseliti otrok. Zato letos na malce drugačen način, vabimo vse na prihod Miklavža, na njegov večer, 5. 12. po 17.00, da ga pozdravite pred Domom krajanov.

Zaradi trenutnih razmer bomo letos izvedli »drive-in« darila. Ob 16.00 bomo na povezavi, ki bo dostopna na tej spletni strani in pa Facebook strani ŠD Kovk Rovte, predvajali igro. Zaradi varnostnih ukrepov, bo le ta imela nostalgičen pridih. Po igri in Miklavževem nagovoru, pa vse vabimo, da se pripeljete mimo Doma krajanov (zaradi boljše pretočnosti prometa, prosimo, da upoštevate prometni režim na sliki), kjer bomo angelčki obdarili vse pridne otroke skozi okna vaših avtomobilov. Starše prosimo, da uporabljate zaščitne maske in ostanete v svojih avtomobilih.

Darila bodo za vse otroke KS Rovte od 1. leta starosti do 5. razreda.

Ostanite zdravi!

Lep pozdrav,

Miklavževi sodelavci

NUJNO OBVESTILO!

V občini Logatec se do 14. 12. 2020 zaradi dodatnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom podaljšuje zaprtje javnih športno/kulturnih objektov, kjer se izvajajo športne vadbe, dejavnosti ter javne prireditve in dogodki!

https://www.logatec.si/index.php/za-obcane/koronavirus-sars-cov-2/5795-sportni-objekti

NUJNO OBVESTILO!

❗️V občini Logatec se od 12.10. - 9.11. 2020 zaradi dodatnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom zapirajo javni športno/kulturni objekti, kjer se izvajajo športne vadbe, dejavnosti ter javne prireditve in dogodki❗️ - http://www.logatec.si/index.php/za-obcane/koronavirus-sars-cov-2/5762-nujno-obvestilo-ponovno-zapiranje-javnih-objektov-obcine-logatec-za-izvajanje-sportnih-in-kulturnih-dejavnosti


Čistilna akcija na Kovku

V soboto 10. oktobra smo izvedli vsakoletno jesensko čistilno akcijo na ŠRC Kovk in s tem Kovk pripravili za zimsko spanje.

ŠRC je seveda še vedno oprt za vse obiskovalce in aktivnosti.

Carousel imageCarousel image

Selimo se v Alpino

Z oktobrom se bomo preselili v naše prostore v Alpini/Stara šola. Vabljeni na obisk.

Carousel imageCarousel image